Octenilin

OCTENILIN

Rana je silom uzrokovan prekid kontinuiteta tkiva, odnosno tjelesne površine, vanjske ili unutarnje. Sve rane dijelimo u dvije kategorije – akutne i kronične. Akutne se dijele se na traumatske (sportske rane, abrazije, ubode, posjekline, laceracije, nagnječenja, prostrijelne rane i rane uslijed amputacije), kemijske i radijacijske. Kronične rane nastaju iz akutnih rana kod kojih je iz određenog razloga narušen proces zacjeljivanja. Sve rane (pa i one najbezazlenije) zahtijevaju pravilnu obradu uz primjenu odgovarajućeg antiseptika, jer se na taj način sprječava mogućnost razvoja infekcije i osigurava bolje i brže zacjeljivanje.

Oktenidin, djelatna tvar antiseptičkih svojstava, danas je standard u liječenju i zbrinjavanju rana. Ima širok antimikrobni spektar djelovanja s dugotrajnim učinkom – pokazuje baktericidan (ubija bakterije), fungicidan (ubija gljivice) i ograničen virucidan (ubija viruse) učinak. Bezbojan je, bezbolan i niskih alergijskih svojstava što ga čini dobro podnošljivim na koži, sluznici i tkivu. Prikladan je za primjenu kod svih uzrasta.

Octenilin gel za rane hidrogel je koji učinkovito vlaži i čisti ranu. Pomaže omekšavanje otvrdnulih vanjskih slojeva rane te stvara pogodnu okolinu koja pomaže prirodnom zacjeljivanju rane. Može se primijeniti za održavanje vlage u zavojima i oblozima za rane i za njegu rana uzrokovanih toplinom (opekline). Namijenjen je za vanjsku primjenu.

Octenilin otopina za ispiranje rana zbog svoje površinske napetosti ima izvrsna svojstva vlaženja i čišćenja kroničnih rana, čak i na teško dostupnim površinama, kao što su fisure i džepovi rana. Učinkovito uklanja biofilm mikroorganizama te tako smanjuje njihov broj. Može se koristiti za zaštitu tkiva vlaženjem zavoja i obloga za rane te prilikom mijenjanja zavoja. Namijenjena je za vanjsku primjenu.

Pogledajte kao Mreža Lista

2 proizvoda

po stranici
Postavite obrnuto od abecednog
Pogledajte kao Mreža Lista

2 proizvoda

po stranici
Postavite obrnuto od abecednog