Novalac IT

400 g
SKU: C043654

Početna mliječna hrana Novalac IT primjerena je za dojenčad i malu djecu sa zatvorom od rođenja do 36. mjeseca starosti, ako majka ne doji.

*Popust se ne primjenjuje na početne i specijalne formule dječje hrane

15,22 €
38,05 €/kg
PDV je uključen u cijenu / Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu
Besplatna dostava iznad 39,82 € (300,00 kn).

Početna mliječna hrana Novalac IT primjerena je za dojenčad sa zatvorom od rođenja do navršenog 36. mjeseca ako ih majke ne doje. Novalac IT jedina je mliječna hrana s povećanom količinom laktoze i magnezija za lakše pražnjenje crijeva i sprječavanje zatvora kod dojenčadi. Novalac IT zadovoljava sve prehrambene potrebe dojenčadi do navršenog 6. mjeseca, a za dojenčad stariju od 6 mjeseci dio je raznolike prehrane.

Zatvor je česta probavna tegoba dojenčadi za koju je karakteristično neredovito i bolno pražnjenje crijeva zbog poremećenog rada crijeva. Kod dojenčeta govorimo o zatvoru kada ima stolicu manje od dva puta na tjedan. Stolica je tvrđa, a pražnjenje crijeva otežano. Kod dojenčadi sa zatvorom u prehrani se preporučuje upotreba početne mliječne hrane Novalac IT. Povećana količina laktoze ima dvostruko djelovanje: privlači vodu u debelo crijevo i tako omekšava stolicu, a istodobno ima prebiotički učinak jer kao hrana za korisne bakterije u crijevima ubrzava njihovo razmnožavanje i time volumen stolice.

Laktoza u debelom crijevu fermentira u mliječnu kiselinu, koja povećava peristaltiku. Osim toga Novalac IT ima povećanu količinu magnezija, koji privlači vodu i time omekšava stolicu, povećava volumen stolice i utječe na peristaltiku crijeva te time omogućuje češće i lakše pražnjenje crijeva.

Mliječna hrana Novalac IT zadovoljava prehrambene potrebe dojenčeta jer je obogaćena željezom, sadrži optimalnu količinu masti i bjelančevina te osigurava sve važne aminokiseline, minerale i vitamine. Novalac IT dio je velike skupine proizvoda posebno prilagođenih dojenčadi pažljivo izabranim sastojcima i kontroliranom kakvoćom.

Nakon navršenog 12. mjeseca savjetujemo prijelaz na mlijeko za djecu Novalac 3. Sastav mliječne hrane Novalac u skladu je s europskim smjernicama o dječjoj mliječnoj hrani, ne sadrži genetski modificirane organizme (GMO), a ni gluten.

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...