Chirofert forte tablete

20 troslojnih tableta
SKU: C073179

Dodatak prehrani s D-chiro-inozitolom, alfa-lipoičnom kiselinom, manganom, melatoninom, folnom kiselinom, kromom i vitaminom D3 koji se koristi u slučajevima povećane potrebe za tim hranjivim tvarima ili zbog njihova nedostatka u prehrani

31,35 €
1,57 €/kom
PDV je uključen u cijenu / Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu
Popust od 20% na iskazanu cijenu, na proizvode iz letka Zdravlje Plus , obračunava se u košarici. Vrijedi od 01.05.2024. do 31.05.2024. Ostvaruje se kupnjom proizvoda iz letka Zdravlje Plus u vrijednosti iznad 6,50 €.
Besplatna dostava iznad 39,82 € (300,00 kn).
Icon for promotion amount
Preporuka ljekarnika
Best choice icon

Chirofert forte u svom sastavu ima:
D-chiro inositol - Inozitoli su tvari koje se obično nalaze u prirodi, a posebno u žitaricama, orasima, mahunarkama i voću. D-chiro-inozitol se stvara u ljudskom tijelu iz mio-inozitola i biološki je aktivna tvar, slična vitaminima B skupine, koja sudjeluje u različitim metaboličkim reakcijama koje su potrebne za pravilno funkcioniranje organizma.
Znanstveno je dokazano da je D-chiro-inozitol ključna komponenta posebnog unutarstaničnog molekularnog sustava koja pojačava inzulinski signal i tako doprinosi pravilnom iskorištavanju glukoze u stanicama našeg organizma.
D-chiro-inozitol, koji je u sastavu ovog proizvoda, prirodnog je podrijetla i u obliku koncentriranog i pročišćenog ekstrakta dobivenog iz rogača posebnom metodom ekstrakcije koja koristi samo vodu kao otapalo, bez upotrebe kemikalija koje bi mogle negativno utjecati na kvalitetu proizvoda.

Alfa-lipoična kiselina - nalazimo je u svakoj stanici našeg tijela gdje obavlja višestruke biološke aktivnosti, te sudjeluje kao kofaktor u procesu stvaranja energije. Snažan je antioksidans.

Mangan - doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, te zaštiti stanica od oksidativnog stresa. Najnovija istraživanja pokazala su da mangan i D-chiro-inozitol imaju sinergistički učinak.

Melatonin - doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san. Blagotvorni učinak se postiže uzimanjem 1 mg melatonina kratko prije spavanja.

Folna kiselina - spada u skupinu B vitamina i neophodna je za rast i diobu stanica. Ljudsko tijelo ne proizvodi folnu kiselinu pa je moramo unositi u organizam kroz hranu. Iako raznovrsna i uravnotežena prehrana ispunjava dnevne potrebe za ovim vitaminom (200 µg), unos većih količina potreban je u nekim posebnim uvjetima i trudnoći kada je možete dodatno uzimati u obliku dodatka prehrani.
Svakako treba imati na umu kako folna kiselina doprinosi normalnoj funkciji imunosnog sustava, normalnom metabolizmu homocisteina, smanjenju umora i iscrpljenosti te normalnom stvaranju krvi.

Krom - doprinosi održavanju normalne razine glukoze u krvi

Vitamin D3 - doprinosi normalnoj apsorpciji/iskorištenju kalcija i fosfora, doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, te ima ulogu u dijeljenju stanica.

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...