Izrada individualnih magistralnih pripravaka

Borite se s težim oblicima akni? Trebate pomoć kod alopecije? Muči vas psorijaza? Svaki od ovih problema zahtijeva poseban i stručan pristup koji će pružiti najbolje rezultate.

Ljepota i zdravlje idu ruku pod ruku. Online ljekarna Vaše zdravlje tu teoriju najbolje potvrđuje bogatim izborom krema, seruma, boostera i drugih proizvoda za njegu i čišćenje kože i kose. No ponekad je potrebno posegnuti za pripravcima „po mjeri“ pacijenta i u dozama koje je liječnik preporučio. Ne postoji univerzalna njega lica ili njega tijela koju svi mogu primjenjivati. Svaki pojedinac mora pronaći njegu koja odgovara njegovom tipu kože.

Prepoznali smo važnost personaliziranog pristupa u rješavanju zdravstvenih i estetskih problema te uz druge usluge u ljekarnama odnedavno nudimo i individualiziranu terapiju za pojedine tegobe.

Liječnik dermatolog postavlja dermatološku dijagnozu te određuje farmaceutski i dermatološki plan liječenja, a onda se prema tome u našim ljekarnama izrađuju individualni magistralni pripravci: losioni, kreme, šamponi. Takvi se pripravci izrađuju iz određenih djelatnih supstancija koje se stavljaju u već gotove baze, što omogućava izbjegavanje komponenti koje kod pojedinca mogu djelovati iritabilno poput parfema, konzervansa i dr. te se oblikuju u odgovarajući ljekoviti oblik.

Možemo zaključiti kako individualni magistralni pripravci osiguravaju nove terapijske mogućnosti, visoku učinkovitost terapije, ali i prilagodbu doze i farmaceutskog oblika prema potrebama pojedinca.

Vaše zdravlje, naša briga!

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...