Eva/qu čepići za odrasle

Čepići za pražnjenje za odrasle.

Već od 8,30 € Najniža cijena u proteklih 30 dana 8,30 €
PDV je uključen u cijenu / Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu
Besplatna dostava iznad 39,82 € (300,00 kn).
Preporuka ljekarnika
Best choice icon

Svojim šumećim podražajem Eva/qu čepić otvara blokadu stolice u ampuli rektuma te potiče brzo i nježno pražnjenje. Čepić djeluje samo lokalno i ne sadrži sastojke koji imaju laksativno djelovanje, koji ako se apsorbiraju u organizam mogu izazvati neželjene i kolateralne učinke, kao što su teška dehidracija, neravnoteža elektrolita, kolitis uzrokovan laksativima itd.

Čepić Eva/qu ne stvara naviku. Koristiti samo kada je potrebno.

Svojstva: nakon umetanja Eva/qu čepić se za nekoliko minuta otapa u rektumu te otpušta veliki broj malih šumećih mikromjehurića koji pritišću i masiraju stijenku rektuma.

  • Otopljeni čepić omekšava nakupljenu stolicu. Šumeće djelovanje potiče odvajanje te brzo i zadovoljavajuće pražnjenje stolice.
  • Čepići se mogu koristiti dugoročno za održavanje i obnavljanje mehanizama lijenog pražnjenja stolice.

Indikacije:

Eva/qu čepići za odrasle su indicirani u odraslih i adolescenata starijih od 12 godina.

  • Primjena Eva/qu čepića uvijek je dobro indicirana za sve oblike učestalog zatvora stolice, uobičajenog i kroničnog.
  • Zbog svoje djelotvornosti i nježnog, lokalnog, fiziološkog djelovanja te sastojaka koji ne iritiraju i koje organizam ne apsorbira, čepić se posebno preporučuje za primjenu tijekom trudnoće i dojenja, bolesnicima koji moraju mirovati i hendikipiranim osobama, starijim osobama i bolesnicima s neurološkim bolestima.
  • Eva/qu čepić koristi se za pražnjenje crijeva prije operacije ili dijagnostičkih pretraga (npr.: kirurški, gastroenterološki i urološki pregledi, ehografija prostate i rektoskopija).
  • Neophodni su tijekom putovanja, kad može doći do neočekivanog zatvora te je potrebno brzo i učinkovito pražnjenje.
  • Neophodni za odabir vremena i mjesta vršenja nužde prema osobnim potrebama, ako to ne želite u neprikladnim uredskim sanitarnim prostorijama, u baru, zračnoj luci, restoranu ili vlaku.

Profilaksa: razumna i zaštitna mjera je isprazniti ostatak stolice iz rektalne ampule. Higijena rektuma može spriječiti upale analnog kanala (ragade i hemoroide). Pravilna higijena anorektalnog područja može također spriječiti novotvorine (neoplazme).

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...