Savjetovanje o šećernoj bolesti s mjerenjem razine glukoze u krvi

Znate li koliki vam je šećer? Kako se pravilno koriste glukometri? Koliko je šećerna bolest opasna?

Dijabetes tipa 2 je daleko najčešći oblik šećerne bolesti i javlja se u 90 posto slučajeva.

Na savjetovanju o šećernoj bolesti u ljekarnama Vaše zdravlje upućujemo Vas na nužnost poduzimanja kako farmakoloških tako i nefarmakoloških mjera: redukcija tjelesne mase, pridržavanje dijabetičke dijete i redovita tjelovježba ključne su za uspješno liječenje u svim fazama bolesti, neovisno o terapiji koju uzimate.

Naši ljekarnici će Vam pregledati interakcije i posavjetovat će vas o pravilnoj upotrebi lijekova. Uputit će Vas kako pravilno koristiti uređaje za mjerenje glukoze. Dobit ćete preporuke za pomoćne proizvode i usluge kao što je mjerenje tlaka jer je visoki krvni tlak jedan od rizičnih čimbenika za dijabetes tipa 2.
Određeni dodaci prehrani mogu utjecati na razinu glukoze, stoga je važno na savjetovanju riješiti nedoumice i sva pitanja oko uzimanja suplementacije. Saznat ćete koji vitamini i suplementi igraju važnu ulogu u održavanju zdravlja osoba oboljelih od šećerne bolesti, a lako ih možete pronaći u online ljekarni Vaše zdravlje.

Često mjerenje razine glukoze u krvi temelj je kontrole šećerne bolesti. Kako bismo Vam pomogli kontrolirati zdravstveno stanje, dobit ćete primjerak dnevnika za mjerenje glukoze. Samokontrola je preduvjet dobre regulacije jer nema druge mogućnosti praćenja nepredvidive dinamike vrijednosti glikemije.

Vaše zdravlje, naša briga!

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...