Savjetovanje o hipertenziji s mjerenjem razine krvnog tlaka

Imate li povišeni krvni tlak? Znate li da je hipertenzija tihi ubojica današnjice?

U Hrvatskoj svaki treći odrasli stanovnik ima visoki krvni tlak što zahtijeva poduzimanje terapijskih mjera.

Pravilno mjerenje krvnog tlaka ključ je za dijagnozu hipertenzije, ali i za praćenje terapijskog učinka. Naši ljekarnici će Vam dati jasne upute za pravilno mjerenje tlaka, ukazati Vam na nužnost redovite kontrole krvnog tlaka, ali Vas i posavjetovati oko izbora tlakomjera. Mjerenje tlaka kod kuće ima određene prednosti i to najviše zbog mogućnosti višestrukih mjerenja i dobivanja srednje vrijednosti tlaka u određenom vremenu, što povećava pouzdanost izmjerene vrijednosti i omogućava bolju procjenu rizika. Kako bismo Vam olakšali kontrolu u kućnim uvjetima, dobit ćete primjerak dnevnika za mjerenje tlaka.

Potaknut ćemo Vas na donošenje odluka za zdrav život kao što su redovito uzimanje propisanih lijekova i pravilno korištenje dodataka prehrani - online ljekarna Vaše zdravlje nudi veliki izbor omega-3 masnih kiselina koje imaju brojne dokazane blagotvorne učinke upravo na srčano-žilni sustav. Nakon savjetovanja bit ćete sigurni koji vitamini i suplementi mogu doprinijeti zdravlju srca i krvnih žila te imati pozitivan učinak na krvni tlak, kolesterol i pretilost.

Konzumirajte manje soli u hrani, pojačajte redovite fizičke aktivnosti i prestanite pušiti! Sastavljanje programa za prestanak pušenja jedna je preventivnih mjera koje se provode u sklopu ovog savjetovanja u ljekarnama Vaše zdravlje.

Vaše zdravlje, naša briga!

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...