FreeStyle Libre 2 senzor za mjerenje glukoze

1 kom
SKU: C068824

FreeStyle Libre 2 senzor za mjerenje glukoze bez svakodnevnih uboda. Ima opciju alarma koji odmah signalizira previsoku ili prenisku vrijednost glukoze s Vašeg pametnog telefona. Malenih je dimenzija što ga čini diskretnim za nošenje. Vodootporan je,2 nosi se na stražnjoj strani nadlaktice i traje do 14 dana.

*popusti na webljekarni se ne primjenjuju na FreeStyle Libre senzor za mjerenje glukoze

65,90 €
PDV je uključen u cijenu / Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu
Proizvod ima besplatnu dostavu.

Senzor kontinuirano mjeri koncentraciju glukoze u međustaničnoj tekućini te pohranjuje podatke posljednjih 8 sati mjerenja. Jednostavnim skeniranjem mobitelom ili čitačem, saznajte razinu glukoze.

FreeStyle Libre 2 senzor omogućava opcionalne alarme koji odmah signaliziraju previsoku ili prenisku vrijednost glukoze na Vašem pametnom telefonu. Alarmi se mogu podesiti ili isključiti na pametnom telefonu. Senzor se može spojiti bluetooth povezivanjem te je moguća prilagodba zvuka i vibracije.

Senzor 2 je kompatibilan i sa FreeStyle Libre čitačem 1, ali čitači ne podržavaju funkciju alarma.

Upute za korištenje FreeStyle LibreLink aplikacije, kao i provjeru modela telefona za koje je dostupna pronađite ovdje.

Za razliku od tradicionalnog mjerenja glukoze u krvi, upotreba FreeStyle Libre senzora ne uključuje redovite ubode u jagodicu prsta.1 Uz to, FreeStyle Libre senzori proizvedeni su procesom koji omogućuje vrlo malu razliku u osjetljivosti senzora. To znači da se senzori tvornički kalibriraju pa ih stoga ne morate ponovno kalibrirati pomoću mjerenja iz uzorka krvi iz jagodice prsta.

FreeStyle Libre senzor se može nositi do 14 dana. Možete se tuširati, kupati, plivati2, vježbati. Rezultati mjerenja glukoze iz uzorka krvi i oni dobiveni očitavanjem senzora neće uvijek biti isti. Zapravo je vrlo vjerojatno da će se razlikovati3. Razlog tomu je što senzor očitava razinu glukoze iz međustanične tekućine, a ne iz krvi. Međustanična tekućina je tanki sloj tekućine koja okružuje stanice tkiva ispod površine kože. Razina glukoze u međustaničnoj tekućini mijenja se s odmakom od 5 do 10 minuta u odnosu na promjene vrijednosti glukoze u krvi.4

Tijekom nošenja senzora možete očitavati onoliko puta koliko to hoćete – čak i preko odjeće!5 Obzirom da senzor pohranjuje posljednjih 8 sati podataka, dovoljna su 3 skeniranja dnevno da biste dobili potpunu sliku 24-satnog glikemijskog profila.6 To Vam omogućuje donošenje informiranijih odluka o upravljanju Vašom šećernom bolešću.

LibreView je siguran sustav za kontrolu dijabetesa koji se temelji na oblaku te koji omogućuje zdravstvenim djelatnicima i pacijentima jasna i razumljiva izvješća kompatibilnih uređaja FreeStyle za praćenje glukoze. Pristupite mu ovdje.

1   Mjerenje glukoze iz krvi jagodice prsta potrebno je u situacijama brze promjene razine glukoze kad razine glukoze u međustaničnoj tekućini možda ne odražavaju točne razine glukoze u krvi ili u slučaju kad sustav ukazuje na hipoglikemiju ili prijeteću hipoglikemiju ili kada se simptomi ne podudaraju s očitanjima sustava.
2   Senzor je ispitan da izdrži uranjanje u vodu na 1 metar dubine do 30 minuta.
3   Bailey et al. The Performance and Usability of a Factory-Calibrated Flash Glucose Monitoring System. Diabetes Technology & Therapeutics. Nov 2015; 17(11).
4   Basu A, et al., Time Lag of Glucose from Intravascular to Interstitial Compartment in Humans, Diabetes. 2013 Dec; 62(12): 4083–4087. Published online 2013 Nov 16. doi: 10.2337/db13-1132
5   Čitač može preuzeti podatke sa senzora kad se nalazi na udaljenosti unutar 4 cm od senzora.
6   Da biste dobili potpunu sliku glikemije skenirajte senzor minimalno jednom svakih 8 sati.

ADC-57205 v 1.0

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...