Savjetovanje i procjena rizika razvoja metaboličkog sindroma

Imate povišen krvni tlak? Povišenu vrijednost glukoze u krvi? Opseg struka vam je vidljivo veći čak i bez mjerenja ?

Ne morate samo sumnjati na razvoj metaboličkog sindroma, možete se uvijek naručiti u vama najbližu ljekarnu Vaše zdravlje kako bi otklonili nedoumice i saznali što već danas možete učiniti za svoje zdravlje.

Kardiovaskularne bolesti i dijabetes tipa 2 najčešći su problemi do čijeg razvoja može dovesti skup viskorizičnih čimbenika poznat kao metabolički sindrom, a koji se očituju kao visceralna pretilost, hiperlikemija, hipertenzija i dislipidemija.

Uloga naših ljekarnika u procjeni rizika razvoja metaboličkog sindroma sastoji se u ranom prepoznavanju te savjetovanju o rizicima, liječenju i mjerama prevencije. Ako je metabolički sindrom već prisutan, promjenom načina života; smanjenje tjelesne težine, uravnotežena prehrana, tjelesna aktivnost i prestanak pušenja možete uveliko smanjiti rizik od razvoja ozbiljnih zdravstvenih problema.

Vođenjem dnevnika za mjerenje glukoze u krvi i dnevnika za mjerenje tlaka već nakon tjedan dana ispunit ćete oba dnevnika koja trebate donijeti pri sljedećoj posjeti. Na ovaj način ljekarnik će dobiti detaljan uvid u vaše zdravstveno stanje i moći će vas sa sigurnošću savjetovati o tome koje korake trebate poduzeti u svrhu očuvanja svoga zdravlja.

Od naših ljekarnika dobit ćete preporuke kako pozitivno utjecati na razinu šećera, krvni tlak te kolesterol i trigliceride u krvi, a samim time smanjit ćete rizik za kardiovaskularne bolesti i dijabetes tipa 2.
Dodaci prehrani kao crvena riža, omega 3-masne kiseline, alfa lipoična kiselina, cimet mogu ubrzati postizanje rezultate, a online ljekarna Vaše zdravlje nudi bogat asortiman proizvoda za sve koji žele biti u trendu sa zdravljem.

Vaše zdravlje, naša briga!

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...