Zona Vital Propolis gel

5 g tuba
SKU: C054170
Propolis gel je bioadhezivni gel s produljenim djelovanjem za njegu nadražene kože i sluznice usne šupljine.
4,64 €
PDV je uključen u cijenu / Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu
Besplatna dostava iznad 39,82 € (300,00 kn).
Preporuka ljekarnika
Best choice icon

Svojstva i djelovanje: Zona Vital Propolis gel ima karakterističnu boju i miris na propolis. Propolis je smolasta mjesa koju pčele prikupljaju iz biljnih izvora. Karakterističnog je gorkastog okusa i aromatičnog mirisa. Najistraživaniji je pčelinji proizvod, a ljudi ga koriste već dulje od 2000 godina u kozmetičke, zdravstvene i prehrambene svrhe.

Zahvaljujući površinski aktivnim tvarima, Zona Vital Propolis gel ima: - bioadhezivna svojstva (svojstva dobre adhezije, tj. prianjanja uz kožu i sluznicu).

Uobičajeni oblici proizvoda s propolisom za primjenu u usnoj šupljini (pastile, sprejevi, otopine) imaju visoku početnu aktivnost, ali nakon toga slijedi nagli pad koncentracije propolisa zbog djelovanja sline, kretanja uključenih tkiva i unosa hrane.

Struktura Zona Vital Propolis gela omogućava kontrolirano oslobađanje propolisa i njegovo produljeno djelovanje (do 10 sati) na mjestu primjene. - termoreverzibilna svojstva, što omogućava njegovu primjenu u obliku kapi (ako se čuva u hladnjaku) i formiranje gela na tjelesnoj temperaturi na mjestu primjene.

Površinski aktivne tvari i humektans (omekšivač/ovlaživač) omogućavaju bolji kontakt gela s kožom i bolje djelovanje. Zona Vital Propolis gel kao podloga je kompatibilan i s kationskim i s anionskim tvarima.

Može primiti do 30 % vodeno-alkoholnih otopina, zadržavajući bioadhezivne i termoreverzibilne osobine. Ove osobine omogućavaju njegovu primjenu kao podloge u stomatologiji i dermatologiji, za pripremu suvremenih terapijskih oblika.

Zona Vital Propolis gel ne ometa normalne funkcije kože, ne ostavlja masne tragove i lako se ispire hladnom vodom.

Povezani sadržaji

Učitavamo članke...